Boots Black Up Schoenen Penpunt Brogue Pebbled Silvano Lace Lattanzi Us It 7 Leer 8 S1Bqcw68

Een nieuwe beek in Twente!Kickers Sneakers Home Low Woman Kickers Low Home OB6p8T8qn

Deze nieuwe waterloop met een lengte van 13 kilometer werd om meerdere redenen aangelegd!

De beek biedt extra afvoermogelijkheid voor water, waardoor de veiligheid van het gebied is vergroot. Bij extreme regenval wordt het water opgevangen, om het vervolgens gefaseerd af te voeren.

Met de Doorbraak is er een ecologische verbindingszone gecreëerd tussen Twente en Salland. Het water speelt een belangrijke rol in het landschap en voor de planten en dieren die er leven. Rivieren en beken vormen ‘wegen' tussen leefgebieden waarlangs dieren en planten zich kunnen verspreiden. De Doorbraak loopt door de Twentse stedenband en vormt de verbinding tussen Oost en West Twente.

Loboutin 120 schoenen So Kate zwarte Christian mm lederen qHaw7ndx

De beek is aangelegd om de scheiding van waterstromen te realiseren. Het Waterschap heeft het Twentse watersysteem verdeeld in twee kwalitatief verschillende ‘stromen'. Stedelijk water is kwalitatief minder goed. Dit water wordt apart via het Lateraalkanaal afgevoerd naar de Vecht en komt uiteindelijk in het IJsselmeer. Met de Doorbraak krijgt het relatief schone water uit het landelijk gebied een afvoerweg in de Regge. Dat maakt herstel en behoud van natuur en landschap mogelijk en voorziet de landbouw van schoon water. Eigenlijk is zo de oorspronkelijke situatie weer hersteld.

Supertrend Leopard Animal Moschino Print Moschino vacht
Up 360 Collectie Victoria's Pilyq Tuniek Bikini Design Cover Secret Chantel xP7CwOqBn4

Zelf kijken?

Jeans Capri 6 Casual Dark Loose St Maat Sport Wash Leg Cropped John Fit t6wxI1A

Groepen of klassen van basisscholen kunnen een excursie of rondleiding aanvragen, neem contact met ons op via het contactformulier.

X maatwerk Xl Exclusief A 2018 shirt Bathing Ape Aape F Sz T Complexcon By Wit Wx4AcpqgnI

Nieuwsbrieven

Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq Moschino Moschino Supertrend Animal Print Leopard vacht 1Z1PYq

De laatste nieuwsbrieven over de Doorbraak kunt u hier inzien.

Moschino Supertrend Animal Moschino Print Leopard vacht
W nylon Capri spandex Fisher bruin dames Slim viscose Xs Yoke Eileen FxIwfqUw